محمدباقر قالیباف روز دوشنبه - دوم مهرماه - در بیست و هشتمین جلسه هیات عمومی دیوان محاسبات کشور با تسلیت دوباره برای جان باختن برخی از هموطنان در حادثه معدن طبس و گرامیداشت هفته دفاع مقدس گفت: جنگ تحمیلی برای ما دفاع مقدس بود، از این جهت مقدس بود که هرگز آغاز کننده جنگ نبودیم و در برابر تهاجم ناجوانمردانه دفاع کردیم و این دفاع مبتنی بر ارزشها و سنتهای الهی بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: امروز اگر بخواهیم از ارزشهای دفاع مقدس و تجربه آن در حوزه سیاسی، اجتماعی، امنیتی، محیط زیستی و اقتصادی استفاده کنیم، باید همان ارزشها را ادامه دهیم. چرا که این ارزشها مبتنی بر مکتب قرآن و اهل بیت پیامبراکرم(ص) است و توجه به این ارزشها سبب گرهگشایی از مشکلات میشود.
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه هفته دفاع مقدس فرصتی برای ذکر و یاد ارزشهای حقیقی دفاع مقدس است، تصریح کرد: اگر این چفیه را به عنوان نماد در هفته دفاع مقدس به گردن خود میاندازیم، در دوران دفاع مقدس همین چفیه ۲۰ کارکرد از جمله حفظ جان، آسایش و رفاه رزمندگان را بر عهده داشت.
وی ادامه داد: روزی که جنگ تحمیلی تبدیل به دفاع مقدس شد، حداکثر ابزار جنگی در دست ما، آتشی با برد ۱۵ کیلومتر بود که در حقیقت هیچ است. حتی این آتش ما هم جیره بندی بود و در زمان آغاز عملیات هم برای هر قبضه اسلحه، ۷۰ گلوله در نظر میگرفتند. اما امروز به قدرت موشکی با برد ۲ هزار کیلومتر و موشکهای دقیق نقطه زن رسیدیم که این دستاوردها ثمره همان ارزشهایی است که برای آن ایستادیم و امروز هم مکلف هستیم همین نگاه و باورها را در مسائل مختلف به ویژه مسائل اقتصادی مورد توجه قرار دهیم.
قالیباف در ادامه با اشاره به اهمیت دیوان محاسبات کشور گفت: بودجه سالانه هرچند بودجه دولت گفته میشود، ولی این بودجه مردم است و هر کدام از تصمیمات ما مسئولان و نمایندگان بر زندگی مردم و همه جامعه اثر دارد و دیوان محاسبات چشم و مغز این موضوع است که به حکمرانی ما جهت میدهد و در این صورت نقاط قوت و ضعف را تشخیص خواهیم داد تا نسب به بهبود آن تلاش کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس و دیوان محاسبات وظیفه سختی بر عهده دارند، یادآور شد: امروز در موضوع مالی شفافیت لازم وجود ندارد و باید مردم انحراف از بودجه را متوجه شوند که این موضوع نقش مهمی در بازندارندگی از مسائل دیگر آن خواهد داشت. البته در قانونگذاری باید دقت کنیم که قوانین امکان اجراسازی در دستگاههای دولتی را داشته باشد.
وی یادآور شد: اگر گزارشهای تحلیلی مبتنی بر عدد و رقم که در دیوان محاسبات انجام می شود، ارائه دهیم، این موضوعات در تصمیم گیری مسوولان کشور اثر گذار است و این گزارشهای مفصل با عدد و رقم تصمیم گیری را هدایت میکند تا دیگر نیازی به چاپ اوراق مالی نباشد.
قالیباف با بیان اینکه تصمیم سازی و تصمیم گیری درست، کشور را به عدالت میرساند، تصریح کرد: اولویت بندیها به دلیل محدودیت منابع مهم است و اگر در همین شرایط منابع را به درستی استفاده نکنیم، بخشی از منابع ما هدر میرود. در همین موضوع دولت، مجلس و دیوان محاسبات نقش کلیدی دارند تا از هدر رفت منابع بیت المال جلوگیری کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت برنامه هفتم توسعه اضافه کرد: برنامه ۲۰ ساله کشور سال آینده به اتمام میرسد و تنها سند حاضر در کشور برنامه هفتم توسعه است که این سند با اجماع نظر دولت، مجلس و جامعه نخبگانی کشور تدوین شد و باید تلاش کنیم این برنامه را اجرایی کنیم و در این باره دیوان محاسبات نقش بسیاری مهم و کلیدی دارد.
وی با بیان اینکه بودجهای که دولت میدهد باید بر اساس اولویتها انجام شود، تصریح کرد: امسال نیز در سال نخست اجرای برنامه هفتم توسعه قرارداریم و همین امسال باید گزارشهای دیوان محاسبات کشور بر اساس همین برنامه تنظیم شود و نظارت لازم را انجام دهد. از طرفی باید منابع در حوزه معدن، نفت و دیگر بخشها کنترل شوند و مسئولان دیوان محاسبات شجاعت را از مدیران امین و قوی این نهاد نگیرند.
قالیباف با بیان اینکه در برخی مواقع به جای دستگیری از مدیران، مچ گیری میکنیم، گفت: البته باید از مدیران قوی و امین حمایت کرد و با مدیران بی عرضه که بیت المال را هدر میدهند، برخورد کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: باید دیوان محاسبات مدیرانی که زحمت کشیدند و امین و شجاع بودند، معرفی و حمایت کند و در طول انجام کار نیز هدایتهای لازم را نسبت به آنها انجام دهد.
قالیباف: عملکرد بودجه و بیانضباطیها باید به طور شفاف و روشن به مردم گزارش شود